Tratament „Terapia Durerii”


Terapia Durerii

Starea de Echilibru

În abordarea clinică a afecțiunilor musculo-scheletale utilizez electro-acupunctura, acupunctura clasică și fitoterapia chineză ținând cont de nevoile și dezechilibrul dumneavoastră specific.
Abordarea multidisciplinară a pacientului cu dureri musculo-scheletale și dezechilibre posturale este obligatorie, de aceea lucrez integrativ împreună cu specialiști în ortopedie, podologie-posturologie,ostepatie și recuperare medicală.

UrmĂrește-mĂ pe social media
Dr. Mihaela Florea

Afectiuni Musculo-Scheletale

Vă ofer soluții eficiente pentru a reduce sau a elimina durerea și a restabili mobilitatea aparatului locomotor. Utilizez tehnici de acupunctură pentru a reda mușchilor inhibati functionalitatea, a ameliora inflamația și a restabili fluxul sanguin la nivel local.

În cazul afecțiunilor musculo-scheletale atât acute cât și cronice folosesc de cele mai multe ori în prima etapa de tratament tehnnici care implică electro-acupunctura, tehnici de manipulare- terapie manuala și terapie cu lumina Led și Infraroșu.

Ce afecțiuni tratez cu aceasta metodă?

  1. Dureri acute și cronice ale: capului, gâtului, spatelui, lombare, de membre;
  2. Dureri articulare
  3. Accidentări sportive
  4. Dureri provenite din accidente de circulație
  5. Dureri miofasciale
  6. Sindrom de tunel carpian
  7. Entorse
  8. Disfuncția articulației Temporo-Mandibulare și alte disfuncții ale mandibulei
  9. Fasceita plantară
  10. Sindromul de impingement subacromial – sindromul de umăr “înghețat”
  11. Epicondilita laterală (cotul tenismenului)

Etapa 1 – Istoricul medical

Anamneza – detaliile legate de afecțiune

Etapa 2 – Evaluare

Evaluarea dezechilibrului prin teste ortopedice.

Etapa 3 – Diagnostic

Stabilirea diagnosticului și a planului de tratament – ce muschi, în ce măsură sunt afectați, ce metode de tratament vom folosi, câte sedințe, etc…

Etapa 4 – Tratament

Tratamentul constă în aplicarea de ace în anumite puncte ale muschilor determinați în examinarea clinică că sunt în dezechilibru și conectarea acestora la aparate care funcționează pe bază de microcurenți. Această tehnică folosește două aparate, unul ce funcționează cu un curent de 10Hz si al doilea care acționează cu un curent de 2-4hz (1Hz).

Această etapă este urmată de tehnici de manipulare ale țesuturilor, ale muschilor și ale membrelor. Ulterior se aplică pentru un anumit interval de timp terapia cu lumină LED si IR (infraroșu).

Sedințele dureaza aproximativ 40 minute, se recomandă de 2-3 ori pe săptămână timp de 2-4 săptămâni. De cele mai multe ori rezultatele se observă după 1-2 sedințe. La fiecare ședință pacientul este re-evaluat și se adaptează planul de tratament conform evoluției.